perjantai 30. heinäkuuta 2010

Pitkästä aikaa

Kesä on ollut kaunis, mutta myös kiireinen. Korttejakin on tullut tehtyä, tilauksesta. Ihan vapaata luovuutta en ole ehtinyt enkä viime helteillä jaksanutkaan käyttää. Katselin tuossa Maijun Blogia ja siellä oli noita helmikiehkuroita tehty kalvolle. Itse olen käyttänyt DC-Fix tarraa, johon olen stanssauksen jälkeen helmiä liimaillut.

Eli tästä on lähdetty. Tarra on läpinäkyvää, vaikka kuvassa kellertävää, stanssasin ainoalla kiekurastanssilla, jota tuolla hetkellä omistin,Spellpinderin muistaakseni.
Tuolla Quickstik kynällä on helppo poimia helmet ja asetella tarkasti paikoilleen. Ne helmet ja kristallit, joissa on liima takana asettelin tarran liimattomalle puolelle. Nuo kiehkurat, jotka ovat pohjaltaan kellertäviä ovat sellaisian joissa on suojapaperi vielä paikoillaan.
Nämä helmet olivat liimattomia, joten liimasin ne tarran liimapuolelle. Sitten kun laitan kiehkuran korttiin laitan liimaa pohjaan ja kiinnitän korttiin. Helpompi mielestäni niin, kuin että joka helmeen laittaa liimaa. Ne on tietysti makuasioita, mutta esitän tämän oman tapani.
Tässä näkyy tuo keltainen tarran taustapaperi, eli tähän kiekuraan ei tarvitse käyttää liimaa ollenkaan. Liimalliset helmet tarran päälipuolelle ja sitten tarran taustapaperi pois ja painellaan kiehkura korttiin. Aika näppärää, eiks juu.
Käyttelin stanssatusta kiehkurasta vain osia, kukkia laitan kuitenkin lisäksi, mutta tarpeen mukaanhan voi käyttää koko kiehkuraakin...

7 kommenttia:

 1. Mielettömän hyvä idea-ei ole tullut mieleen!
  Nuo valmiit helmikiekurat ovat valtavan kalliita -mutta niin ihania:) -näin saakin itse tehtyä mukavasti näitäkin:)

  VastaaPoista
 2. Oi kun onkin hyvä idea. EI ole tullut minullekaan mieleen :) Ja aivan ihana tuo sinun kiekurastanssisi; en ole koskaan nähnyt samanlaista.

  VastaaPoista
 3. Kauniisti olet toteuttanut omasi ;)
  Itselleni tuo ajatus tuli juuri siitä syystä, että valmiit on niin kalliita.
  Vaikka nämä aina näyttävät vähän "valjuilta" ennen kuin ovat korttiin päässeet, niin kortissa ne vasta pääsevät oikeuksiinsa ;)

  Tuo käyttämäsi kiekurastanssi on kiva.

  VastaaPoista
 4. Upea vinkki, KIITOS! Ihanaa että on teitä joilla välähtää. Kauniita helmikiehkuroita olet tehnyt, nämä on paljon persoonallisempia kuin kaupan systeemit ja saa juuri sellaisen setin kuin haluaa/ tarvitsee.

  VastaaPoista
 5. ihme juttu, kommentti hävisi - otanpa kehut uusiksi. aivan loistava idea;)varsinkin näin hurjalla helteellä synnytetyksi.
  kauniita ovat nuo uudet korttisikin kaakusta puhumattakaan...

  VastaaPoista
 6. hei paula! piti oikein toistamiseen tulla kehumaan tätä hillitöntä ideaa. mulla on ollut tuota tarraa, enkä ole keksinyt sille mitään viisasta käyttöä. laitoin heti kokeillen ja olen aivan ihastunut. kiitos...

  VastaaPoista