lauantai 28. elokuuta 2010

Kukkakokeiluja

Katselin Maijun blogista, kun hän Heinin kanssa väsäili kukkia Fiskarsin leikkurin kanssa. Ihania niistä tuli, mutta itselläni on se ongelma, että on kertynyt noita ohuita 80g papereita eri värisiä. Maijun ideaan kuuluu, että paperi on paksua, mielellään 240g. Kokeilujeni tuloksena tein sitten kukkia ilman kostuttamatta, paperiniitillä sidotusta nipusta.
Eli tässä kuvassa eri vaiheet. Leikkurista en huomannut kuvaa laittaa, mutta tuollaisia piparireunaisia pyörylöitä sillä tulee. Vasemmassa ylälaidassa pyörylöitä, sitten niitillä kiinni keskeltä noin 6-10 pyörylää. Aletaan runtata kerros kerrallaan sivusuunnassa tasaiseksi mytyksi. Edetään kunnes jokainen kerros on rypistelty. Sitten vielä kannatta puristella oikein tiukaksi sivuilta päin, vaikka kynsillä painellen. Ihan kuivana tein, kosteutta noin ohut paperi ei oikein kestä. Kostea käsittely minulla ainakin latisti kukkaa, kokeilin sitäkin.
Kukan alle voi sitten laitella vihreää eri tavoin.
Tai jotain muuta.

Kokeilin sitten erivärisiä paperikerroksia.
Näihin voi sitten lisätä väriä tai kimalletta maun ja tarpeen mukaan.
Sitten kokeilin yksipuolisesta ohuesta skräppipaperista, yllä paperimalli.
Sitten sama tuunattuna, värin muutos kuvauksen syytä. Lisäsin vähän lilaa väriä, kimalletta ja lehdet alle.


Tein kukkia kyllä Maijun ohjeen mukaankin. Kovin kauniita tuli näistäkin kukista, mutta niissä on tosiaan paksumpi paperi ja kostutus. Ihana ohje ja siitä syntyi uusia ideoita. Kiitokset Maijulle, hän tekee aina uraauurtavan alun, että meidän muiden on sitten helpompi kokeiluilla löytää omat juttumme.
Nämä ovat Maijun ohjeen mukaisia, tosi kauniita. Nuo glitterit ja vihreät yms tuovat kukkiin oman tyylinsä. Tarpeen mukaan.

5 kommenttia:

 1. Todella kauniita kukkia olet tehnyt ja hienosti näyttää toimivan oli paperi sitten paksua tai ohuempaa.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kukkia olet väsännyt ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kukkia olet saanut aikaiseksi.

  Sen verran kostutetun kukan paperin paksuutta korjaan (videolla tästä vähän tästä paksuudesta keskusteltiinkin), että itse olen käyttänyt noin 190-200 grammaista paperia... Mitä enemmän mennään yli 200 grammaisen kartongin, niin vaatisi enemmän kostuttamista (ja samalla siis lisää kuivattamista).

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavan hienoja kukkia oletkin tehnyt. Täytyy kokeilla tuota ohjettasi.

  VastaaPoista
 5. mihin ihmeeseen se mun kommentti katosi? otetaan uusiksi:
  sulla on täällä taas vaikka mitä kivaa ja hienoja juttuja;) nuo kukat ovat tosi upeita...

  VastaaPoista