maanantai 25. maaliskuuta 2013

3d-kuvien teko helppoako?

Minua joskus vähän ärsyttää, kun jotkut kortintekijät hieman vähättelevät 3d-kuvakortteja. Ne ovat kuulemma niin yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Ei ole tarpeeksi haastetta tai on liian "valmis" korttiin laitettavaksi.
Minun mielestäni 3d-kuvat ovat aika monimutkaisia tehdä, jos ne tekee niinkuin ne alunperin on tarkoitettu tehtäväksi. Enkä tiedä teenkö itsekään niitä "ihkuoikein". Mutta aikaa saan niiden kokoamiseen kulumaan kyllä ihan tarpeeksi näinkin.
Esim. näin paljon on pieniä osia, vaikka ihan pienimmät olenkin jättänyt arkkiin. Tämä arkki oli onneksi valmiiksi stanssattu, mutta jos vielä pitää leikata, niin aika ainakin tuplaantuu, ennenkuin kuva on valmis.
 Tästä arkista sain nämä kuvat.
Joka ainoan pienenkin palan muotoilin puikolla ennen kohotarrojen kiinnittämistä.
Paitsi tässä - tällaisella lopputuloksella kuvan kokoaminen onkin helpompaa, mutta lopputulos ei miellytä ainakaan minun silmääni. Osat ovat tasaisen suoria ja kolmiuloitteisuus jää hyvin vähäiseksi.

 Sitävastoin tässä kuvassa on jo eri tavalla kolmiuloitteisuus näkyvissä.
 Tässä sivulta.
 Vasemmalla pakotettu ja oikealla vaan ladottu leikatut osat päällekkäin. Muhkeus tulee mielestäni hyvin esille tuossa muotoillen tehdyssä kuvassa, vai onko ero vain tekijän silmässä?
 Päältä otetussa kuvassa ei ero oikein näy, mutta luonnossa ero on huima.
Olis kiva kuulla mitä mieltä yleensä olette 3d-kuvista. Onko kortti vähemmän itse tehty vai mikä mahtaa olla syynä vähättelylle. Monissa blogeissa kun lukee: nää nyt vaan on noita 3d-kuvista tehtyjä kortteja - itsekin välillä vähättelen kun muutkin.
Toki arvostan itse väritetyt kuvat paljon, paljon korkeammalle kuin 3d-kuvat, mutta tällaiselle onnettomalle värittäjälle 3d:eet ovat tärkeitä korttien koristeita.3 kommenttia:

 1. Kyllä on muotoillussa kuvassa enemmän kerroksellisuuden tuntua. Taidan itsekin sortua aina välillä vähättelyyn, mutta kyllähän näillä saa näyttäviä kortteja aikaan.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Aprista, muotoilluissa kuvien osissa tulee kolmiulotteisuus todella kauniisti esille. En vähättele näitä lainkaan, mutta itse kun aloitin korttiaskartelun, niin silloin leikattiin jokainen pienikin osa erilleen (ei ollut valmiiksi stanssattuja myynnissä).
  Em. kortteja tuli tehtyä järkyttävä määrä , joten jossain vaiheessa tuli täysi kyllästyminen, suorastaan ähky ja vain pakon edessä tekisin niitä enää. Rakastan kyllä kolmiulotteisuutta vieläkin, mutta toisella tapaa tehtynä.  VastaaPoista
 3. Huomaa kyllä selkeän eron kun on panostettu ladontaan. Ehkä ihmisillä on aika huonot asenteet 3d-kortteihin koska niitä näkyy paljon huonosti koottujakin, eikä ymmärretä että niistä saa tosi kauniitakin kun vaan osaa ja viitsii tehdä. :)

  VastaaPoista