maanantai 6. toukokuuta 2013

Eka Mixed Media tauluni

Innostuin tämän tekemiseen, vaikka lopputulos ei kaikilta osin tyydytäkään. Mutta tästä on hyvä jatkaa kohti sitä täydellistä taulua, jonka jokainen aina haluaa tehdä. Siis jonkin itse tekemän, joka tuntuu täydelliseltä. Harvoin siinä onnistuu, mutta kun niin käy, on tunne todella tyydyttävä ja onnellinen.
Canvas phjalle vetelin ronskisti gessoa ja märän gesson päälle asettelin rypytettyä silkkipaperia, osan vanhasta, jo käytöstä poistetusta pyykkipussista, pitsejä ja helminauhaa.
Sitten taas gessoa ja kaikenlaista pikkusälää. Laitoin kaikkea halpaa näin kokeiluun. Säästin metallikukkia ja muita arvokkaampia materiaaleja sitä seuraavaa taulua varten.
Gessoa taas vaan päälle. Tuo ruskea läntti on massasydän, joita joskus tein, ja siinä oli ruskeaa jotta teksti näkyisi. En halunnut sitä vielä peittää.


Tauluun koristeeksi ja väriläikiksi laitoin pari perhosta. Värjättynä Paperilohikäärmeestä ostetuilla akryyli ja metalliväreillä.
Tässä sitten lopputulos.

Olisi tarvinnut laittaa vielä enemmän gessoa noiden tilpehöörien päälle, etteivät olisi erottuneet noin hyvin. Olisin halunnut ne enemmän piiloon. Pitsien päälle ei taas tarvis laittaa niin paljon gessoa kuin laitoin. Näkyisivät hieman paremmin. Tuohon pesupussin tekstuuriin olin oikein tyytyväinen.
Nuo himmeät ristikot ym läntit on painettu leimasimella sinne tänne sopiviin paikkoihin.
Sivuihin läträsin tuota gessoa vähän paksummin.
Netistä bongasin tuon kruununkorkkijutun. Ihan nätti yksityiskohta. Korkin sisälle voi laittaa ihan mitä vaan, itse laitoin helmiä, ja rapsuttelin gesson pois, että helmien hohto näkyisi.
Pieni polttimo keskellä pesupussin poimuja, lampun lasin halusin kans jättää esille.
Tässä sitten vetoketjun lukko, vieteri kuulakärkikynästä, muttereita ja kangasruusuja.

Virkattu pitsikukka kangasruusu keskellään, mutteri ja kukkia.Tuo pullon näköinen on Finlandia-vodkan coctailtikun päästä katkaistu. Coctailtikuissa on kaikkea kivaa, polkupyöriä, ihmisfiguureja, tennismailoja jne.
Kannattaa bongailla niitä sillä silmällä. Käyttökelpoisia korteissakin.Tässä kuvassa ei näy tuo metallinkiilto lainkaan. Minua häiritsee eniten kun nuo pronssinväriset kohdat on niin erillisinä läntteinä. Seuraavassa haluan jonkinlaista linjaa ja jatkumoa noihin tilpehöörikasoihin. Ei muuta kuin uutta yrittämään.
On ihanaa seurata kuinka erilaisilla materiaaleilla saa niin erilaisia tekstuuripintoja. Tuntuu, että Mixed Media tekniikalla on rajattomat mahdollisuudet. Siinähän voi käyttää niin monenlaista tekniikkaa ja materiaalia, ettei mitään määrää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti