sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Salkun tuunaus

Olen etsinyt pitkään matkalaukkua korttejani varten. Niitä olisi mukavampi kuljettaa muussa kuin paperikassissa. Hobby Hallissa oli muutama vuosi sitten sellaista uusvanhaa tuotantoa olevat säilytysmatkalaukut, mutta ne oli ja meni. Eikä tullut silloin hankittua.
No, vanhoja matkalaukkuja olisi, hienon näköisiäkin, mutta kun niihin on pinttynyt se vanha haju - en haluaisi korttieni haisevan sellaiselle.
Löysin sitten tällaisen vanerisen salkun jota päätin tuunailla - kuosi ei ollut oikein mun mieleeni.Päällystin salkun erilaisilla tekstuuria antavilla materiaaleilla ja sen jälkeen folioteipillä. Sitten kävin muotoilupuikolla kaikki kuviot läpi ja lisäsin vielä pistelemällä terävämmällä muotoilupuikolla pisterivin "metallisaumaksi".Sitten mustaa akryyliväriä pintaan jokaista koloa myöten. Sen jälkeen pyyhin melkein kaiken mustan pois, mutta siten että koloihin jäi vielä mustaa antamaan kolmiuloitteisuutta.
Pronssin väristä metallivahaa ja Inkagoldia sinne sun tänne.

Mielestäni tuli liikaa tuota pronssin väriä, mutta muuten olen suht tyytyväinen tulokseen. Kannen sisälle virittelen vielä mustaa kuminauhaa, niin saan isommatkin kuin 18x18 cm kortit mahtumaan mukaan.
Täytyy kai ostaa toinenkin salkku tuunattavaksi, kortit kun ei tuohon yhteen mahtuneet...

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Olen kanssa miettinyt ratkaisua korttien kuljettamiseen. Tuohan olisi siihenkin sopiva justiinsa. Onkos tuo Jyskistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää laukku on kirpparilta - uustuotantoa. Mietin vähän noita metallisalkkujakin, joita myydään työkaluille ainakin HongKongissa ja Tokmannilla, mutta en löytänyt tarpeeksi korkeaa. Mun kortit on monesti 17x17 kuoressa lähetettäviä.

   Poista
 2. Hieno ja kiva tuunaus! Olen kans hakenut laukkua/salkkua korteille, eli mistä noita saa :) ?

  VastaaPoista
 3. Edelliselle kysyjälle jo vastasinkin. Mutta kyllähän noita silloin tällöin vastaavia tulee eteen. Nekalan löytöliiterissä on ollut valkoisia matkalaukkuja - sellaistakin vähän katselin. Vanha matkalaukkuhan olis kiva tuunattava, mutta se paha haju - millä sen saisi lähtemään...

  VastaaPoista
 4. Onko tuo folioteippi muuten kosteuden kestävää?
  Kyselee eräs vision saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti sanomani, että hyvännäköinen salkku, kertakaikkiaan!

   Poista
  2. Kiitos, kiitos. Onhan tuo teippi itsestään kosteudenkestävää, mutta en tiedä liimasta ja sit jos tulee saumoja??
   Mutta teippi on halpaa ja sitä on rullassa rutkasti, joten kantsii kokeilla, jos visio muuten antaa myöden.

   Poista
 5. Onnistunut tuunaus. Pitääkin katsella itselle myös tällaista salkkua.

  VastaaPoista