torstai 4. maaliskuuta 2010

Vintagea

Kiitos ihanista kommenteista, en ole tajunnutkaan kuinka kiva on saada kommentteja. Tarvitsee varmaan itsekin alkaa aina kommentoida kun käy jonkun blogissa katsastelemassa. En ole vaan tähän mennessä viittinyt, kun tuntuu että se on vaan toisten kommenttien matkimista. Kun kortit nyt vaan on joka blogissa, jossa olen käynyt niin hienoja. Kommentit olis kuitenkin tyyliin: voi kun ihania kortteja tai kyllä on hienoja kortteja. Mutta niinhän sen pitää mennäkin, tekijä on nähnyt niissä vaivaa ja tehnyt ne ajatuksella ja omalla luovuudellaan. Ja ne ovat silloin hienoja.
Olin pienellä reissulla ja ei ollut tilaisuutta blogata, mutta nyt sitten taas sitä suuremmalla innolla.
Laitan tähän muutaman vintage-tyylisen kortin, olen aika hullaantunut siihen tyyliin.
On vähän huono kuva, kun ehdin laittamaan kortin jo pussiin ennen kuvaamista, oli vähän kiireinen asiakas.
Kuva on 3d-kuva, arkin kuvat ovat kaikki ihanaa vintagea, ostin Papruksesta(en osaa vielä linkittää).
Pari höyhentä, pellavanauhaa, kupariprikkoja sekä ruusuja.

Tässä kortissa on kiekuroita stanssattuna että siirtokuvana.

Cuttlebugilla stanssattua kehystä olen käyttänyt aika paljon korteissa joissa on juhlakalun kuva.
Tuo sellaista mummonaikaista glamouria. Kukat olen tehnyt itse leikkureilla ja sitten vähän käsitellyt väreillä ja muotoillut. Pitsi ei oikein näy, mutta siellä sitä on.

Noista kukista puheenollen, nämä kukat, isot ja pienet ovat ohutta kuparilevyä, jotka olen stanssannut ja sitten polttanut liekillä sellaiseksi kirjavaksi. Melkein sateenkaaren värejä kuparipinnasta hohtaen. Sitten olen kohokuviointipuikolla muotoillut. Eli mitään väriä en ole käyttänyt. Onnea-laatta on samalla lailla tehty, mutta siihen on embossattu Onnea-teksti.
Ihan mielenkiintoinen materiaali tuo kuparilevy, paksuudeltaan se on 1mm paksua. Sitä voi melko hyvin leikata kuvioleikkureilla ja kohokuvioida. Levyn tarvitsee olla täyttä kuparia, että se kuumennettaessa muuttaisi väriään.


Näitä tekstillisiä kortteja on tullut tehtyä kanssa monenlaisia, ne käyvät moneen tarkoitukseen. Värejä muuttamalla tyylikin muuttuu vintagesta jopa lastenkin korteiksi.

Ja pitsiä pilkahtaa tuoltakin kulmasta.



Olen tehnyt myös Miijjan ohjeita mukaellen virkaten pitsikehyksiä noihin tekstikortteihin. Esim näin.




Minun mielestäni tämäkin on jonkinnäköistä vintagea, 3d kuva sen taitaa tehdä. Teksti on aivan ihana ja kuvan kanssa varsin koskettava.
Tällaista tänään. Tarvitsisi opetella tuo linkittäminen. Multa puuttuu myös tiedot tarvikkeiden valmistajista ja ostopaikoista, koska jotkut kortit olen tehnyt jo aiemmin ja tuntuu ettei aika riittäisi tietojen etsimiseen. Joillekkin tuntuu olevan takaraivossa jo tiedot kenen leimasimesta milloinkin on kyse, mutta mun muistini on kyllä onnettoman  rajallinen.

7 kommenttia:

  1. Heippa, kiva kun osallistut bloginamuni arvontaan ja ryhdyit blogini lukijaksi. Kannattaa kommentoida aina jos siltä tuntuu, sillä kommentteja on kiva lukea. Ainahan sitä ei jaksa taikka kerkee, mutta jos edes välillä niin se kummasti kannustaa:)
    Joko keksit tuon linkittämisen?

    Jos et kerennyt niin minä teen näin:
    Pidän kaksi välilehteä taikka ikkunaa auki. Toiseen kun kirjoitan postausta ja haluan jostakin sanasta linkin niin "maalaan" sanan ja sitten valitset kirjoitusruudun yläreunasta maapallokuvakkeen taikka sanan linkki.
    Sitten menen toiseen välilehteen ja etsin kysyeisen kohdan mihin haluan linkittää. Kun olen löytänyt kohdan niin kopioin osoiteriviltä osoitteen ja menen sitten takasin kirjoitustilaan ja liitän ositteen, sitten painan OK ja homma on valmis.
    Oon kyllä aika surku selittämään mutta toivottavasti sait selkoa, kysy jos tarviit neuvoa!Myöhemmin voi myös muokata ja muutella taikka lisäillä linkkiä tekstiin jos on tarvis :)

    Ihania kortteja sinulla täällä vaikka kuinka paljon!

    VastaaPoista
  2. Luin vielä tarkemmin tuota postaustasi. Tuli aivan nostalginen fiilis tuosta kortista missä oli kuparisia koristeita.

    Kun olin ainoona tyttönä ensimmäisillä luokilla koulussa teknisissä töissä ja siellä sitten tehtiin kuparista koruja. Tuon kuumentamisen lisäksi teimme myös niin että laitoimme vielä jotakin jauhetta ja helmiä laatan päälle. Aineet sulivat ja tuli sellainen lasimainen pinta. Yhtään en sitten tiedä mitä aineita ne oli mutta kauniita niistä tuli. Vaikka en itseni kovin vanhaksi vielä tunne, niin siitäkin kokeilusta on aikaa yli 30 vuotta :)

    VastaaPoista
  3. Eiks se ollut emalointia, tehtiin koruja ja sen sellaisia. Niistä tuli hienoja, värikkäitä ja värit olivat loisteliaita.

    VastaaPoista
  4. Voi mieletön, mikä määrä toinen toistaan upeampia kortteja! Pidän kovasti ihan jokaisesta, kaikissa on paljon ihania yksityiskohtia ja paljon katseltavaa!
    Nuo kuparikukkaset ovat mielenkiintoisen näköisiä!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Vaude, tosi kauniita korttja. Minä niin tykkään kans näistä vintage-korteista!
    Suosikkini on kuiteski toi postauksen kolmas kortti, lilan sävyissä. Ihana kertakaikkiaan :)
    Kiva, että ilmestyy uusia korttiblogeja missä voi taas piipahdella!

    VastaaPoista
  6. Niin paljon hienoja kortteja..:) niin -kyllä se siltä väkisinkin alkaa tuntumaan että sitä toistaa itseään ja tai matkii toisia--mutta ei voi mitään--pääasia että saa sanottua jos tykkää ;DD

    VastaaPoista
  7. tässä on upeita kortteja koko suora <3 vau.

    VastaaPoista