tiistai 5. lokakuuta 2010

Kukkalöytö!

Haahuilin Tokmannin kukkatarvikeosastolla ja tapani mukaan tsekkailin silkkikukkaosastoa, olisko jotain käyttökelpoista.
Silmiini osui hylly, jossa kimalteli jotain värikästä, ensin katseeni lipui ohi ja aivot rekistöivät -ei tarvitse- signaalia. Mutta sitten katsoin uudestaan ja niin siinä sitten kävi, että koriini tuli täytettä.
Kyseessä oli koristeoksia, joissa oli kukkia ja pisarahelmiä eri väreissä. No kaikkia värejä yksi oksa tietysti, erilaisia oksia oli kolmenlaisia ja värejä 3-4 jokaista. Yhteensä siis 12 oksaa, jokainen oksa 2€, oksassa vähintään 9 kukkaa + helmet. Eli 24€ ja vähintään 110 kukkaa + helmet = noin 20 senttiä/kukka + helmet. Kortteilijan matematiikalla säästin hirveästi ja sain läjän erikoisia ja kauniita kortinkoristeita! Ajatelkaa Siskot, näin se kortteilijan matematiikka toimii, ymmärtäis vaan noi miehetkin sen.
Osan leikkelin pieniksi oksiksi, osan irroitin erikseen. Saahan oksista sitten irrotettua yksittäisiä kukkia...
Kukathan on tehty noista pisarahelmistä.

Sitten oli näitä mattapintaisia kukkia.


Eiks ole ihania. Eikä niin kauhean paksujakaan, menee hyvin kortissa.
Sitten oli vielä tällaisia kirkasvärisiä pisarahelmiä, punaisia joulukortteihin... ehkä.

Vähemmästäkin sitä innostuu. Nykyään tarvii melkein vaatteetkin ostaa sen mukaan, onko niiden hintalapuissa sellainen pienenpieni hakaneula tai muuten mukavannäköinen naru tai nyöri tuotelappusissa. Olenkohan mä sekoomassa. Pitää jo nauraa itselleen.

5 kommenttia:

 1. Kaijakin nauraa täällä,että oikein hytkyy:))
  Kauniita kukkasia,mä muuten olen myöskin noit kerran silmäillyt,pidin vaan kalliina oksaa:)))nythän sä matikoit niin hyvin ettei hätiä mitiä,-ja toi pitäis mennä miestenkin kaaliin:)
  Niin kauan kun pystyy nauramaan tällaiselle asialle nii ei sitä seko ole kun innostunut:)

  VastaaPoista
 2. Huippu idea ja hyvä matikkapää;)
  Olen itsekin näitä oksia katsellut, mutta ei ole jostain syystä kortteilu tullut silloin mieleen. Täytyykin käydä Tokmannilla toisin silmin.

  VastaaPoista
 3. Et ole sekoamassa -
  tai sitten meitä on aika monta samassa jamassa;-))m

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia todellakin. Kyllä sitä huomaa usein avanneensa silmät ihan toisenlaisille jutuille kuin ennen. Minä usein katselen kaikki ostokukat sillä silmällä, että "mitenköhän noi voisi tehdä itse).

  VastaaPoista